Læs her om hvornår du kan få gratis advokathjælp

Læs her om hvornår du kan få gratis advokathjælp

Det kan være økonomisk krævende at skulle hyre en advokat. Og mange advokater er også enormt dyre. Der er dog mulighed for at få råd og vejledning, endda helt gratis. Denne form for hjælp er god i situationer hvor du er i tvivl om, hvordan du skal håndtere en given situation. Hjælpen kommer dog ikke fra rigtige advokater, men typisk fra folk som har erfaring eller oplevelser inden for et specifikt problemfelt.

Hvor finder du så denne gratis advokathjælp, hvor du kan få råd og vejledning fra en der kan agere en form for gratis advokat?

Der findes en række forskellige juridiske brevkasser, hvor du kan søge om råd og vejledning til et specifikt problem. Til forskel fra tidligere, så er det i dag muligt at gøre dette over internettet. Det foregår sådan at du sender en besked ind, hvor du skriver om dit problem og din problemstilling. Herefter sidder der så en i den anden ende og læser din besked igennem, for derefter at komme med et kvalificeret svar på dit spørgsmål. Dermed er det ikke et sted du kan bruge til at få løst større sager, da der ofte vil være noget svartid, og da personen i den anden ende ikke vil eller kan sætte sig 100 % ind i dit konkrete problem. Det kan dog være et godt sted at blive klogere på, hvordan du skal gribe din sag an.

En anden måde at få en gratis advokat på, er via retshjælpen og advokatvagten. Dette er dog tilgængeligt i de større byer herunder; Aarhus, Odense, København V, Brabrand, Silkeborg og Skive. Retshjælpen er typisk en flok jurastuderende og et par advokater, der tilbyder gratis advokathjælp. Her kan du så aftale en tid, og så kan du komme ind og få svar på dit problem. Dette er gratis, da det er med til at hjælpe de jurastuderende med at bruge deres studier på en praktisk måde. Igennem dette kan du f.eks. få svar på det samme, som hvis du spurgte en socialret advokat. Dog vil det igen ikke give de samme muligheder, og er du midt i en større sag, vil det ikke være det optimale at vælge.

Det er også muligt at få advokathjælp via diverse online fora, hvor man kan gå ind og læse om forskellige problemstillinger. Det er dog ikke gratis advokathjælp, da dem der vil svare dig ikke altid er uddannet inden for jura.

Er du medlem af en a-kasse, så kan du også blive tilbudt gratis advokathjælp, dog kun hvis du til vælger dette som en del af den tilbudspakke du bliver præsenteret for.

Dermed er det muligt at få hjælp fra mange forskellige leder og kanter, men skal du have ordentlig, personlig og professionel hjælp, så er det en smart idé at få fat i en dygtig advokat.

Related posts