Gaming og bredbånd

Gamer du selv? Eller har du måske et familiemedlem – en søn eller datter – der går op i de digitale spil med hud og hår, og alting drejer sig om kills, wins og noobs? Så har de formegentlig også fortalt dig, hvor vigtigt netop bredbånd er for den hobby og esport generelt. Her dur det nemlig ikke at spille fra mobil hot spots eller langsomt internet, hvis man vil være med, hvor det er rigtig sjovt. Her kommer 3 gode råd til dig, der skal være bredbånd til gaming:

Fokuser på upload/download hastigheden

I mange tilfælde kan man have bygget den bedste spillecomputer med udstyr for flere tusinde kroner og stadig opleve, at man falder bagud, når man spiller. Det har som regel ikke noget at gøre med selve computeren men med selve bredbåndet. Hvis din upload speed ikke er hurtig nok, risikerer du, at der kan gå lang tid fra du klikker på musen indtil spillet reagerer på det. I spil som Counter Strike Global Offensive eller League of Legends kan halve og kvarte sekunder gøre hele forskellen, og her er det derfor vigtigt at have en særdeles høj upload speed, så ens reaktioner rent faktisk kan gøre en forskel og ikke ”bliver forsinket” af en dårlig bredbåndsforbindelse.

Du kan sammenligne forskellige bredsbånds upload og download speed herinde: https://mobilos.net/bredbaand/

Glem trådløs – køb nu et kabel!

Ja, det kan da godt være, at det ikke ser smart ud at skulle have internetkabler til at løbe gennem værelset fra router til computer – men det virker! Selv om mange synes, at WiFi-forbindelser er en gave fra Gud, og at det da selvfølgelig er rart at kunne tage sin computer med sig rundt, er trådløse forbindelser en af de største syndere, når det kommer til at gøre reaktionstiden højere. Faktisk mener man, at der i forbindelsen mellem en computer og en trådløs router kan forsvinde op mod 40% af den originale hastighed på internetforbindelsen – simpelthen fordi den ikke kan passere lige så modstandsfrit som den ville kunne gennem et kabel. Køb derfor et (gerne langt) internetkabel til din computer, så du på den måde kan få mest muligt ud af din internetforbindelse.

Pris – det er ikke her, du skal gå på kompromis

Pris er generelt ikke et område, hvor man bør gå på kompromis, når det kommer til internet. Det kan godt være, at nogle udbydere har samme hastighed til lavere priser, men det vil ofte også være dem, der har de mere usikre forbindelser, hvor du kan risikere at opleve problemer med nettet i tide og utide. Sørg derfor altid for at gøre din research ordentlig, hvis du overvejer at gå med et af de mange lavsprisselskaber. Tag gerne et kig på Trustpilot eller deres Facebook-side for at få et indtryk af, hvad andre kunder mener.

Related posts