Er du god til at forkæle dig selv?

Er du god til at forkæle dig selv

Selvforkælelse er en rigtig vigtig ting, som mange desværre glemmer at gøre lidt mere af. Specielt hvis du lever en travl hverdag, er det essentielt, at du hiver tid ud af kalenderen til at være lidt god ved dig selv. Du er måske god til at forkæle andre mennesker, men faktisk er det mindst lige så vigtigt, at du husker dig selv.

Hold en helt klassisk spadag

Når du hører ordet ”selvforkælelse”, tænker du måske på sådan noget som massage, spa osv. Det er også en helt perfekt og afslappende form for selvforkælelse, som alle mennesker fortjener noget af en gang imellem. Du skal gøre dig selv den tjeneste at dedikere en dag til spadag en gang imellem. Du kan holde en spadag derhjemme, hvor du tager et varmt bad, lægger neglelak, tager ansigtsmaske på, tager fodbad imens du ser serie osv. Men du kan også tage ud og lade andre forkæle dig. Du kan booke en massage, en ansigtsbehandling, en negletid eller lignende. Det er alt sammen noget, der kan gøre dig afslappet og i godt humør.

Forkæl og tilfredsstil din krop

Der findes mange former for selvforkælelse. I virkeligheden er der ingen regler, når det gælder selvforkælelse. Det betyder blot, at du bruger tid på at gøre noget for dig selv, der får dig til at føle dig godt tilpas. Derfor er det også selvforkælelse, hvis du tager dig tid til at kærtegne og tilfredsstille din egen krop. Det kan for nogle virke nyt og grænseoverskridende, mens det for andre ligger helt naturligt. I hvert fald er det helt normalt, og det kan fungere som et rigtig godt afbræk fra hverdagen, hvor du kan komme til at tænke på alt andet end arbejde og praktiske gøremål.

Hvis du vil gøre det lidt sjovere for dig selv, kan du opgradere med noget sexlegetøj. Det kan nemlig give dig nogle lidt flere muligheder. Desuden er det spændende at sidde og kigge på, hvad der findes derude, for der findes et rigtig stort udvalg. Du vil med sikkerhed kunne finde noget, der virker interessant for dig.

Selvforkælelse som en del af din hverdag

Selvforkælelse behøver ikke altid at betyde, at du skal hive en dag ud af kalenderen til at tage ud og få en massage. Selvforkælelse er som sagt mange ting, og du kan sagtens gøre det til en simpel del af din hverdag. Det er også at tage sig tid til at nyde et stykke chokolade til et afsnit af din yndlingsserie, eller at give dig selv lov til at bestille noget lækker mad efter en travl dag. Det behøver ikke altid kræve, at du tager ekstra tid ud af kalenderen, men blot at du gør nogle ting for dig selv, som gør dig glad i hverdagen.

Tag på en get-away alene en weekend

Hvis du føler dig stresset eller presset en periode, kan du måske have lyst til lige at tage en pause fra det hele eller i hvert fald forkæle dig selv, når det hele er overstået. Når du trænger til en pause fra det hele, kan du f.eks. vælge at arrangere en weekend, hvor du tager på en lille getaway. Du kan f.eks. tage en weekend til Amsterdam, Berlin, Rom eller lignende. Det kan måske virke underligt at rejse et sted hen helt alene, men faktisk kan det være en virkelig god udfordring. Du får en pause fra alt og skal bare fokusere på at hygge dig, spise god mad osv.

Desuden har det den fordel, at du helt selv kan bestemme, hvad du vil lave og bestemme. Du har ingen anden med, der også skal have en holdning. Når du kommer hjem fra sådan en lille tur, vil du højst sandsynlig føle dig opladt og klar igen.

Giv dig selv lov til at købe nye ting

Vi kender alle det med, at det føles langt bedre at træde ud ad døren, når du har noget tøj på, du føler dig tilpas og flot i end det omvendte. Dit humør og den følelse du har i din krop, kan ændres meget til det positive, hvis du klæder dig i noget tøj, som du føler dig godt tilpas i. Så hvis du er dårlig til at bruge penge på dig selv, kan du vælge at prioritere det lidt mere.

Det behøver ikke at betyde, at du skal bruge alle dine penge på nyt tøj og sko, men hvis du køber dig selv noget nyt en gang imellem, vil du føle dig flot og dermed bedre tilpas, når du bevæger dig ud blandt andre mennesker. Derfor er det værd at bruge penge på.

Related posts