Den rette kost kan give dig et godt og langt liv

Det ligger ikke kun i generne, hvorvidt du får et sundt og langt liv, der er også mange andre faktorer, der spiller ind i forhold til det. En del af disse faktorer kan du selv have en stor indflydelse på. Det handler om sådan noget som kost, motion, rygning og et regelmæssigt liv.

Alle faktorer er meget vigtige, men særligt kosten betyder mere, end de fleste måske lige regner med. Den har du i høj grad selv indflydelse på.

Vær meget bevidst om din kost – uden at være fanatiker

Alt med måde, som man siger. Der er ingen tvivl om, at det er yderst vigtigt at følge de gængse kostråd. De har en stor og positiv indflydelse på dit generelle helbred. Vær meget bevidst om, hvilken kost du indtager og i hvilke mængder. Men vær også bevidst om ikke at overdrive. Det er netop ikke sundt, hvis du overdriver nogle få kostråd. Det kan tilmed være skadeligt for dit helbred. Så find den rette balance i en alsidig kost, uden at overdrive en bestemt retning.

De vigtigste kostråd

De mest anerkendte kostråd går på, at du bør undgå at indtage for store mængder af følgende:

  • Fedt
  • Sukker
  • E-numre
  • Salt
  • Alkohol
  • Røg

Derudover findes der et utal af teorier om, at du bør undgå dit eller dat. Alle disse råd kan være mere eller mindre lødige. Her er det vigtigt at have din gode fornuft til primært at guide dig. Du kan også søge  god og lødig information her på kost.dk. Det er en side, der er bestyret af en gruppe dygtige diætister, altså eksperter inden for sund kost. Deres råd er bestemt værd at følge.

Er der nogle særlige vilkår, der gælder for dit helbred, kan en diætist også give dig den rette vejledning.

Husk også motionen

Den rette kost er en ting, motionen er en anden. Begge dele er meget vigtige, og de bør altid gå hånd i hånd. Det er af den største betydning for dit helbred, at du sørger for at få tilstrækkeligt med motion. Det behøver absolut ikke at være på eliteplan, langt mindre kan gøre det.

Sørg for at få bevæget dig hver dag, helst i mindst en time, og helst med perioder, hvor du kommer op i puls. Det er godt for hele systemet, og det er også godt for din fordøjelse. På den måde hænger det hele sammen.

Når kost og motion spiller sammen

Når den gode alsidige kost og den regelmæssige motion spiller sammen, så har du skabt det bedste fundament for et godt, sundt og langt liv. Der kan naturligvis være ting i livet, der spænder ben for det harmoniske liv i perioder, men generelt kan man sige, at du bør give dig selv disse optimale vilkår.

Hvis du allerede er i gang med det gode og sunde liv, så fortsæt endelig ud af den sti. Er du ikke nået til den endnu, så sæt kursen allerede i dag.

Related posts