Google Earth

Google Earth er en vituel jordklode, hvor du som bruger kan rejse hvorhen på jorden du vil. Bag jordkloden ligger en database med satellitfotos og efterhånden mange højopløste flyfotos. Google Earth klistrer det hele sammen, så det for brugeren opleves som en sammenhængende jordklode.

Hvad kan du bruge det til ? Ja – hvad kan du ikke bruge det til. Er du ikke for stiv til geografi, kan det være meget lærerigt og faktisk sjovt at flyve lidt rundt over Hong Kong eller New York eller kigge lidt nærmere på Christiansø, hvis det er dertil du skal i sommerferien. Du kan lægge din feriebillederpå Google Earth, så andre kan se dem, præcist hvor de er taget. “Geokode” eller “geo-tagge” hedder det.

Der er forskel på billedernes kvalitet. Da Google Earth startede for få år siden var det meste af USA dækket af fine billeder i høj opløsning optaget fra fly i lav højde, mens de meste af resten af verden mest var dækket af uskarpe og udetaljerede satellitfotos. Der var også Danmark. Men data forbedres løbende og Danmark kan nu opleves i ganske høj kvalitet. I de større byer helt ned til 10×10 cm pixelstørrelse. Dermed kan du se bygningsdetaljer og biler, men kun ane mennesker.

Det er rigtig rigtig mange data, der skal kommunikeres fra Google servere til din pc, når du arbejder med Google Earth. Det var derfor også noget af en WOW oplevelse for mig første gang, jeg stifede bekendtskab med Google Earth for nogle år siden. Jeg har arbejdet med GIS (Geografisk Information) i nogle år, herunder webgis, og ved hvor meget vi har døjet med rimelige hastigheder. Det problem har Google Earth ikke. Faktisk kræves der ikke mere af pc og internetforbindelse, end hvad de fleste allerede har i dag. Men alligevel jo mere “power” jo bedre bliver det.

Næste side:
1. Installation af Google Earth

Hele vejledningen:
Google Earth er et omfattende program med mange muligheder. Jeg har skrevet en lille vejledning som en slags guided tur til Google Earth. God fornøjelse.

1. Installation af Google Earth

2. Kom i gang med Google Earth

3. Navigations-kontroller i Google Earth

4. Navigér med mus og tastatur

5. Google Earth i skråt perspektiv

6. Basisindstillinger for 3D-vieweren i Google Earth

7. Søgninger i Google Earth

8. Besøgssteder i Google Earth

9. Hvad finder vi i de forskellige lag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *