Søgninger i Google Earth

Sidepanelet

I venstre side af skærmen har vi sidepanelet med værktøjerne “Søg”, “Steder” og “Lag”. (tryk F11, hvis sidepanelet ikke er der).

Søgninger.

Under “Søg” er der tre faneblade:

 • Flyv til
 • Find virksomhed
 • Kørselsvejledninger.

Flyv til
På “Flyv til” skriver du blot dit bestemmelsessted fx et bynavn, men det kan også være et koordinat.
Prøv

Google Earth Bangalore

Og den flyver dig fluks til Bangalore i Indien.

Prøv nu at gå på oplevelse i Bangalore ved hjælpe at de navigationskontroller, du lærte tidligere. Prøv også at klikke på nogle af de lyseblå “Panoramio – ikoner”, som markerer placeringen af et fotografi, som popper op, når du klikker på det.

Google Earth Bangalore2

Prøv nogle flere søgninger fx. holstebro. Du behøver ikke stort begyndelsesbogstav. Nogle gange skal man være lidt præcis. Søg fx på “rom”, og du vil sikkert havne i Rom ved Lemvig. Skriv i stedet “Rom, italien” og du havner et helt andet sted. Havde du skrevet Rome, var du havnet samme sted. Altså hvis Google finder det forkerte, eller oreslår forskellige placeringer, kan det være at du skal være lidt mere præcis, fx ved at skrive “bynavn, land” Prøv “Paris, danmark” Hvor havner du nu ?

Også gadenavne kan du søge på, her bliver det nok endnu mere vigtigt, at få bynavnet med. En “Industrivej” har hver by sikkert, men “Industrivej, Ribe” er unik

Efterhånden som du fremsøger forskellige sider, gemmes de i en liste nederst i “Søg”. Du kan markere alle eller nogle af søgestederne og starte en rundflyvning til dem ved at klikke på “playknappen” med tippet “Afspil rundtur”.

Google Earth “Flyv til”

Her er jeg på rundtur på Fanø og Mandø.

Find Virksomhed

Med fanebladet “Find Virksomhed” kan du finde virksomheder. Det lyder måske umiddelbart lidt “erhversagtigt”, hvilket det vel i princippet også er, men begrebet virksomhed dækker i denne forbindelse ret bredt, prøv fx hvad: museum hvor: Firenze. Nu får du en liste over museer omkring Firenze. Prøv at dobbeltklikke på “Museo Leonardo da Vinci”, hvorefter der zoomes til museet. Klik nu på ikonet – en omvendt rød dråbe – for mere info.

Find Virksomhed minder om søgefunktioner vi kender fra “De gule sider”, Krak og Eniro. Jeg synes at det kræver lidt “øvelse” at ramme rigtigt. Nogle gange skal der et par forsøg til, før resultatet virker fornuftigt.

Kørselsvejledninger

Er også noget vi kender fra “De gule sider”, Krak og Eniro. Vi tager en “case” (som det hedder på nydansk). Vi er i Paris, og skal finde en campingplads i nærheden af Nice i Sydfrankrig.

 • Klik på “søg virksomhed” og skriv camping i “hvad:” og Nice, frankrig” i “hvor:”.
 • Vi får 10 forslag, og vælger fx Camping le Sourire.
 • Klik på den og der opstår en taleboble med yderligere oplysninger om campingpladsen, herunder et link til pladsens website. Nederst står: Kørselevejledning: Vælg “hertil”
  Skriv “Paris, Frankrig” i fra-feltet og tryk return.
 • Det var det. Google Earth giver nu et ruteforslag, som vist nedenfor:

Google Earth kørselsvejledning

 • Du kan udskrive kørselsvejledningen ved at klikke i “Udskriftsvisning”, hvorefter der skriftes til Google Maps.
 • Klik på “Udskriv” i denne.

Læs mere:
1. Installation af Google Earth

2. Kom i gang med Google Earth

3. Navigations-kontroller i Google Earth

4. Navigér med mus og tastatur

5. Google Earth i skråt perspektiv

6. Basisindstillinger for 3D-vieweren i Google Earth

7. Søgninger i Google Earth

8. Besøgssteder i Google Earth

9. Hvad finder vi i de forskellige lag ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *