Arealinformation

Meningen med Danmarks Arealinformation (Arealinfo) er at oplyse borgere og virksomheder om bl.a. beskyttet natur, fredninger og planlægning og den slags. Men den giver også adgang til flere forskellige fine kortværker.

Arealinfo er en del af Danmarks Miljøportal, som er et partnerskab mellem MiljøministerietKLDanske Regioner & Den Digitale Taskforce . Partnerskabet opstod i kølvandet på kommunalreformen med henblik på at videreføre og udvikle de ArealInfo-lignende produkter (web-GIS), som hvert amt stod for driften af, samt amternes fælles miljøportal.

Arealinfo samler således tidligere “amts-data” og forskellige “statslige” datasæt.

Her finder du Arealinfo
Link til Arealinfo.dk

Prøv selv
Brugen af Arealinfo er rimelig nem at gå til. Ellers er der en fin lille lynguide under hjælp. Klik på “Baggrundskort” i kolonnen til højre, og en liste over tilgængelige kort “foldes” ud.

Bemærk at flere af kortene er makeret som links (fx. Skærmkort). Hvis du klikker på linket, åbnes en side med beskrivelse af egenskaberne (metadata) for kortet. Du kan også nøjes med at holde musen henover og se at “Hist. Kort, lave målebordsblade er produceret i perioden 1842 – 1899 i målforhold 1:20.000″. Altså et kig et godt stykke tilbage i tiden.

Prøv også søgefunktionen, som er antydet på skærmbilledet ovenfor. Klik på “søg” og vælg “Find – en adresse”. Resten burde give sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *