Pdf-creator

Med Pdf-Creator kan du lave dine egne pdf-dokumenter – nemt og gratis. Det er der flere fordele ved. Hvis et dokument skal sendes pr. mail, kan modtageren ikke – umiddelbart – ændre i det. Desuden kan alle læse pdf-dokumenter, idet man kan downloade og installere acrobat reader gratis.

Sådan gør du. Når du har downloadet og installeret pdf-creator (se hvordan længere nede), vil pdf-creator optræde som en “snydeprinter”. Hvad er er nu en snydeprinter, vil du måske spørge ? Forklaringen er, at når du er færdig med dit dokument tekstbehandling, regneark, tegning, foto eller noget helt femte, skal du gøre, som du normalt gør, når du vil skrive dokumentet ud på din printer. MEN i stedet for det, skal du vælge pdf-creator som printer.

Printdialog
Tryk på “udskriv” el. Print. Vælg PDFCreator som printer. Tryk på “udskriv”.

I stedet for at skrive ud på papir, vil den skrive “ud” til et pdf-dokument. Hvad dokumentet skal hedde og hvor på harddisken det skal gemmes bestemmer du selv, ligesom med alle mulige andre dokumenter. Det er nemt nok.

pdf-creator-printdialog-2.jpg
Udfyld som minimum “Document title”
pdf-creator-printdialog-3.jpg
Vælg et sted på harddisken og tryk på “gem”

En anden mulighed…
er at gemme indholdet af en webside som pdf ved at klikke på pdf-ikonet på denne værktøjslinie i din browser.

pdf-creator-toolbar-browser.jpg

Her finder du pdf-creator

Download Pdf-creator

pdf-creator21.jpg

Vælg den, der hedder: zPDFCreator-0_9_3-AD_DeploymentPackage-WithoutToolbar.msi (det gjorde jeg i hvert fald). Klik på den, og downloadet går i gang. Du kan enten vælge at gemme [gem] installationen på din egen harddisk eller du kan installere direkte [kør]. Jeg plejer at gemme.

Filoverførsel

Hvis du gemmer, find et egnet sted (fx. c:\installationsfiler )

Related posts

Leave a Comment