Hvorfor mange unge vælger at tage et kviklån

Koldekontanter

Der er 2010’erne set en stigning i antallet af folk, som tager et kviklån. Vores samfund er bygget op om effektivitet. Alting går stærk og de fleste af os har konstant fyldte skemaer. Når vi har travlt, vælger vi ofte de nemme løsninger. Man kan se det, på noget så almindeligt, som fastfood-kulturen som vokser, fordi drive-in er et hit i vores type samfund. Vi kan bare lige køre ind forbi og så er maden klar efter 5 minutter. Det samme princip er gældende, når vi snakker om kviklån. Man kan sende en ansøgning hjemme fra sofaen og have pengene indenfor kort tid.

Unge mennesker

Der er en tendens til, at det især er unge og unge voksne, der optager kviklån. Men hvorfor er det lige præcist denne målgruppe? Når man er ung og muligvis under uddannelse, kan det være svært, at få økonomien til at løbe rundt. Derfor er der mange unge mennesker, der findersig slev i en situation, hvor huslejen overskrider det månedlige budget. Her kan nødvendigt, at smutte ind på koldekontanter og få hjælp til diverse udgifter. Helt grundlæggende kan der være mange grunde til at tag et kviklån. Det kan være forudsigelige samt uforudsigelige udgifter. Måske har man længe planlagt den rejse, men lige mangler de sidste lommepenge til. Måske er køleskabet gået i stykker eller den røde advarselslampe i bilen begyndt at lyse. Mulighederne er mange, men lige meget hvad der ligger bag, er et kviklån et ønske om, at fylde pengepungen op lige nu og her.

Det er nemt

Sammen med en stigende interesse for kviklån er udbuddet også steget. Det betyder, at der er blevet oprettet en stigende mængde långivere. Långiverene er gode til, at reklamere for lige præcist deres sag. Unge bruger meget tid på de sociale medier og kan derfor hurtigt blive fristet af de mange annoncer, der florerer rundet på diverse websteder. Fra et enkelt klik er der ikke langt til et lån. Det kræver nemlig ikke lang tid, at ansøge om et kviklån. Du undgår at skulle fysisk ned i din bank. Der er ingen officielle møder. Der er ingen bankrådgiver, som først skal overbevises om dit værd. En ansøgning til et kviklån har ikke de store krav til låneren. Efter man har modtaget lånet, har man relativt kort tid til igen, at betale det af. Med kort afbetaling ved man, at gældperioden er kortere end et større lån i banken. Man kan altså se pengene på kontoen og den gældfri periode for enden af tunnelen.

Tilgængelighed

En af grundende til, at kviklån har vundet stor tiltrækning hos danskerne, kommer af, at man ikke skal stille den stor sikkerhed til rådighed. Derfor kan det være en stor fordel for folk med en skiftende indkomst, at tage et hurtigt lån, som hurtigt kan betales af igen, når man får den næste store lønseddel. I ordet ”kviklån” ligger der desuden, en information om hvor hurtigt efter pengene kan forventes, at stå på kontoen. Det hele går nemlig super ”kvikt” – lige fra at ansøge, til at modtage pengene.

Related posts