Google alerts er din spion på nettet

Google alerts kan være din egen private spion på nettet. Du kan holde øje med om nogen skriver noget – godt eller skidt – om dig. Eller om der bliver skrevet om et eller andet emne, som du er interesseret i, eller gerne vil holde lidt øje med.

Og det kan være alt, lige fra en eller anden fancy ny bilmodel, AC/DC, konfirmationer eller dit nystartede firma, så kan Google alerts holde øje med, hvad der sker på nettet for dig.

Her finder du Google Alerts
Google Alerts

Det fungerer rimeligt enkelt. Det eneste du skal gøre er at skrive, hvad du synes at Google skal holde øje med i “Search Terms”, hvor, hvor ofte og din email, og afslutte med “create alert”. Det er det hele.

Google alerts search form

Hvis nu du er fan af Real Madrid (red. Fodbold – for de der ikke interesserer sig …) kan du lave en alert, der hedder “Real Madrid”. Det kunne være din egen idrætsforening eller -forbund fx “Danmarks synkronsvømmerforbund”. Dig selv, dit firma, eller din blok fx “gratis-it.dk” el. gratis-it.

Vælger du Comprehensive holder alert øje med flere medier på en gang for dig. Andre muligheder er

  • News (nyheder)
  • Web (web- eller hjemme-sider)
  • Blogs
  • Comprehensive (alle kategorier)
  • Groups

Finten i at oprette en alert er, at definere sin søgning tilstrækkelig præcist. Er den for bred -”Lars” – “fodbold” eller lignende, bliver du tæppebombet med alerts, er den for snæver, rammer du ikke det du vil og modtager – ingen – alerts. Så øv dig lidt.

Du kan lave op til 100 alerts, så der er noget at gå i gang med. Og selvfølgelig kan du redigere eller slette dem, som du har lavet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *