Firefox – Browser med muligheder

Firefox webbrowseren er et spændende alternativ til Internet Explorer fra Microsoft, som de fleste nok har på PC’en, som en del af standardpakken.

Hvorfor bruge tid og energi på at lære en anden browser at kende, når nu vi allerede har Internet Explorer 8-O ? Firefox skulle være både mere sikker og effektiv samt hurtigere. Det bedste argument skulle være den udvidede sikkerhed, som er tænkt ind helt fra starten. På den måde skulle Firefox holde fæl spyware ude og tilbyde værktøjer til at sikre “privatlivets fred”. I tider med virusser, trojanere og phishing, er det jo ikke det værste at slippe for. Som privat, er effekten af den slags svær at måle, så det vil jeg lade stå ukommenteret. Men selv om også jeg var skeptisk, er jeg blevet glad for Firefox, fordi den indeholder ting (som Microsoft nu er godt i gang med at kopiere over i Internet explorer 7). Du kan arbejde med faneblade, som giver mulighed for mange åbne websider i kun én åben browser. Det lyder indviklet, men er faktisk rart. Fx kan du åbne et link i baggrunden, så det er klar når også du er.

Firefox Skærmbillede
Sådan ser Firefox ud med den foruddefinerede hjemmeside “Firefox start”

Brugergrænsefladen kan skræddersys. Vil du have en anden “knaprækkefølge”, højreklik, vælg “Tilpas” og du kan lave nye værktøjslinier og trække knapper over i den. Ganske fikst.

Det som jeg nok synes er mest interessant er, at Firefox kan udvides med en bred vifte af tilføjelsesprogrammer eller extensions. Fx “GSpace”, som udvider en Google Gmail konto til en slags harddiskudvidelse, hvor man kan gemme backup af billeder, musikfiler og dokumenter mv. Skærmbilledet ligner ens stifinder (lidt) i Firefox.

Her finder du firefox:

Related posts

Leave a Comment